Over PowerYoga Nederland

 

Na vele jaren actief te zijn geweest in Jazz-dans, besefte ik dat ik op een andere manier wilde gaan bewegen. Een manier waarbij de persoonlijke verdieping centraal staat. Daarom begon ik in 1993 de opleiding Hatha Yoga in Nederland. Tijdens deze studie verdiepte ik me tevens in de Chakra-psychologie. In maart 2000 rondde ik de studie Ashtanga (Power) Yoga af bij de Amerikaan David Swenson (deze man is jarenlang in de leer geweest bij Pattabhi Jois, de grondlegger van Ashtanga Yoga). Ik introduceerde PowerYoga in Nederland en voel me nog steeds vereerd zoveel docenten met deze vorm van Yoga in contact te hebben mogen brengen.

Ik heb diverse bijscholing gevolgd, o.a. in Colorado en daar heb ik de gelegenheid gehad om met vele bekende Yoga docenten samen te werken, zoals Richard Freeman, John Friends, Rodney Yee, Dona Holleman, Angela Farmer en Robert Boustany. In 2002 heb ik de opleiding in Ayurvedische massage afgerond. Vanaf 2002 volgde ik met regelmaat teacher trainingen, onder andere bij: John Scott, Mark Darby, Doug Swenson en Shiva Rea. Tevens heb ik in 2006 mijn diploma van de opleiding Yoga therapie behaald en heb ik de 4 jarige opleiding Meditatie & Hypnotherapie met positief resultaat afgerond.


Mijn werk bestaat uit lesgeven in de verschillende vormen van Yoga, het geven van personal yoga trainingen, het psychosociaal begeleiden van mensen in de vorm van hypnotherapie, yogatherapie, ontspannings- en ademhalingstherapie, en het opleiden van (aankomende) docenten. Ik werk voornamelijk in het Dasra Center, maar als freelancer ben ik op verschillende locaties in Nederland te vinden, waaronder bij Nike en het revalidatiecentrum ‘De Hoogstraat’ te Utrecht. Als Personal Yoga Coach kom ik ook bij mensen thuis en daarnaast verzorg ik workshops in binnen- en buitenland.